IMG 0098Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, Mak Krstić i Samra Selimbegović, nastupili su ovog vikenda na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Innsbrucku (Austrija).

U konkurenciji 95 takmičara i 68 takmičarki, najboljih juniora svijeta, od naših reprezentativaca, iako su imali solidan nastup, niko nije uspio ući u polufinale ovog takmičenja.

Tarik Omeragić, u trkama na 500 i 1500 m isklizao je lične rekorde i na kraju od 95 najboljih juniora svijeta zauzeo je 55 mjesto (na 500 m). I Mak Krstić, u istoj konkurenciji na 500 i 1000 m, postavio je lični rekord. Samra Selimbegović klizala je u granicama svojih trenutnih mogućnosti.

S obzirom na uslove u kojima treniraju, zadovoljni smo nastupom naših reprezentativaca u Innsbrucku. Osvojili su nove bodove, napravili pomak na rang listi najboljih juniora svijeta i postavili nove lične rekorde, kako su i obećali prije odlaska.

Savez ponovo ističe da naši reprezentativci u BiH nemaju ni minimum uslova i podrške za treninge i nastupe, dok njihova konkurencija ima sve (maksimalnu podršku svojih država, ledenu plohu tokom cjele godine itd).

 

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo     posta logo FWT Bijela Voda BHT