reprezentacijaSavez klizačkih sportova BiH na  osnovu rezultata u 2011. godini odredio je reprezentativni tim (Branković Edin, Bašić Nihad, Babaić Ademir, Balić Kerim, Karić Mirza i Lamija Avdić) koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom šampionatu u brzom klizanju koje se održava od 27. do 29. januara u Mladoj Boleslavi (Češka). Pripreme za ovo takmičenje odvijaju se u Sarajevu pod rukovodstvom trenera Aleksandre Аanešić koja će na osnovu rezultata odlučiti koji reprezentativci nastupaju u pojedniačnoj konkurenciji, a ko od njih će biti i dio prve bh. muške štafete na Evropskom šampionatu.

Prije odlaska u Češku, izabrani reprezentativci, u cilju provjere forme, nastupiće sa ostalim takmičarima iz BiH na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy koje se održava od 21. do 22. januara u gradu Pontebba (Italija).

Savez klizačkih sportova BiH, zajedno sa roditeljima reprezentativaca, pokušava obezbijediti sredstva, koja nisu mala, za pomenuti nastup u Češkoj. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti. Nažalost, nadležne institucije do sada nisu u dovoljnoj mjeri podržavale ovaj olimpijski sport čiji takmičari godinama dostojno i uspješno predstavljaju grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo   Sol Azur logo za gate 1280x720  posta logo FWT Bijela Voda logo BH Telecom