stafetaNa upravo završenom ovonedeljnom prestižnom regionalnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze (short track) u gradu Pontebbu u Italijanskim Alpima, ekipa Klizačkog kluba BOSNA ostvarila je veliki uspjeh.

Nakon zbrajanja rezultata po održanim trkama u ukupnom plasmanu naši takmičari su osvojili ZLATNU medalju u štafeti a u pojedinačnim kategorijama su zauzeli slijedeće pozicije i to:

TARIK Omeragić je u kategoriji Junior C zauzeo 3 mjesto i bronzanu medalju, KERIM Balić je osvojio 5. a MIRZA Karić 7. mjesto u kategoriji Junior B.

MAK Krstić je u kategoriji u Junior D zauzeo 10 mjesto, a četvrte pozicije su osvojili ANJA Mušikić u ženskoj i ILAN Krstić u muškoj Junior F kategoriji.

Ovo je drugo takmičenje iz ciklusa ALPE ADRIA TROPHY (Zagreb-Pontebba-Sarajevo-Celje) na kojem je učešće uzelo 82 takmičara iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

KKK BOSNA nastavlja da ostvaruje velike uspjehe na međunarodnoj sceni, dajući veliki doprinos razvoju klizačkog sporta u BiH, te afirmišući BiH u cjelini.

Sljedeće takmičenje iz serijala ALPE ADRIA TROPHY će se održati u Sarajevu 11. i 12. februara 2012. godine.

Naredne sedmice od 27.-29. Januara, naš reprezentativac NIHAD Bašić će učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu u Mladoj Boleslavi u Češkoj, na kojem bi trebala učestvovati i Bosnina štafeta u sastavu NIHAD Bašić, ADEMIR Babaić, KERIM Balić i MIRZA Karić ali je nažalost učešće upitno zbog povrede Ademira Babaića.

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo   Sol Azur logo za gate 1280x720  posta logo FWT Bijela Voda logo BH Telecom