stafetaNa upravo završenom ovonedeljnom prestižnom regionalnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze (short track) u gradu Pontebbu u Italijanskim Alpima, ekipa Klizačkog kluba BOSNA ostvarila je veliki uspjeh.

Nakon zbrajanja rezultata po održanim trkama u ukupnom plasmanu naši takmičari su osvojili ZLATNU medalju u štafeti a u pojedinačnim kategorijama su zauzeli slijedeće pozicije i to:

TARIK Omeragić je u kategoriji Junior C zauzeo 3 mjesto i bronzanu medalju, KERIM Balić je osvojio 5. a MIRZA Karić 7. mjesto u kategoriji Junior B.

MAK Krstić je u kategoriji u Junior D zauzeo 10 mjesto, a četvrte pozicije su osvojili ANJA Mušikić u ženskoj i ILAN Krstić u muškoj Junior F kategoriji.

Ovo je drugo takmičenje iz ciklusa ALPE ADRIA TROPHY (Zagreb-Pontebba-Sarajevo-Celje) na kojem je učešće uzelo 82 takmičara iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

KKK BOSNA nastavlja da ostvaruje velike uspjehe na međunarodnoj sceni, dajući veliki doprinos razvoju klizačkog sporta u BiH, te afirmišući BiH u cjelini.

Sljedeće takmičenje iz serijala ALPE ADRIA TROPHY će se održati u Sarajevu 11. i 12. februara 2012. godine.

Naredne sedmice od 27.-29. Januara, naš reprezentativac NIHAD Bašić će učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu u Mladoj Boleslavi u Češkoj, na kojem bi trebala učestvovati i Bosnina štafeta u sastavu NIHAD Bašić, ADEMIR Babaić, KERIM Balić i MIRZA Karić ali je nažalost učešće upitno zbog povrede Ademira Babaića.

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo     posta logo FWT Bijela Voda logo BH Telecom