arijana tirakArijana Tirak, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju i članica Klizačkog kluba Bosna, nastupila je na međunarodnom takmičenju Skate Celje 2011, koje je održano od 10 do 13. novembra, a koje se boduje za Evropski kriterij.

Na ovom značajnom takmičenju nastupilo je 220 takmičara iz 13 zemalja. Arijana je napravila odličan rezultat zauzevši 10. mjesto i oborivši državni rekord koji sada iznosi 63,69 bodova. Ovo je do sada ubjedljivo najbolji bh. rezultat ostvaren u svim kategorijama u ženskoj konkurenciji.

Arijanin trenažni proces se od ove sezone odvija pod budnim okom Damjana Ostojića, seniorskog reprezentativca BiH, koji je odnedavno i licencirani trener. Uzevši u obzir da je Arijana i dalje junior, od nje se očekuje dalje napredovanje u karijeri.

"Ovaj i ostali odlični rezultati reprezentativaca BiH u svijetu u ovoj sezoni ostvareni su bez bilo kakve podrške nadležnih institucija u BiH. Nažalost, zbog navedene situacije, već smo morali da odustanemo od učešća na dva svjetska kupa u oktobru i Zlatne piruete koja se održava u Zagrebu u decembru. Čak i za organizaciju dva međunarodna takmičenja koja se nalaze u kalendaru Međunarodne klizačke unije, a koja su održana u februaru i martu ove godine, Savez još nije dobio obećanu finansijsku podršku", kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova Zikrija Аonko.

Pored Arijane, na ovom takmičenju učestvovala je i Neira Kiso, koja je takođe imala zapažen nastup osvojivši 12. mjesto.

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo     posta logo FWT Bijela Voda logo BH Telecom