arijana tirakArijana Tirak, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju i članica Klizačkog kluba Bosna, nastupila je na međunarodnom takmičenju Skate Celje 2011, koje je održano od 10 do 13. novembra, a koje se boduje za Evropski kriterij.

Na ovom značajnom takmičenju nastupilo je 220 takmičara iz 13 zemalja. Arijana je napravila odličan rezultat zauzevši 10. mjesto i oborivši državni rekord koji sada iznosi 63,69 bodova. Ovo je do sada ubjedljivo najbolji bh. rezultat ostvaren u svim kategorijama u ženskoj konkurenciji.

Arijanin trenažni proces se od ove sezone odvija pod budnim okom Damjana Ostojića, seniorskog reprezentativca BiH, koji je odnedavno i licencirani trener. Uzevši u obzir da je Arijana i dalje junior, od nje se očekuje dalje napredovanje u karijeri.

"Ovaj i ostali odlični rezultati reprezentativaca BiH u svijetu u ovoj sezoni ostvareni su bez bilo kakve podrške nadležnih institucija u BiH. Nažalost, zbog navedene situacije, već smo morali da odustanemo od učešća na dva svjetska kupa u oktobru i Zlatne piruete koja se održava u Zagrebu u decembru. Čak i za organizaciju dva međunarodna takmičenja koja se nalaze u kalendaru Međunarodne klizačke unije, a koja su održana u februaru i martu ove godine, Savez još nije dobio obećanu finansijsku podršku", kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova Zikrija Аonko.

Pored Arijane, na ovom takmičenju učestvovala je i Neira Kiso, koja je takođe imala zapažen nastup osvojivši 12. mjesto.

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo   Sol Azur logo za gate 1280x720  posta logo FWT Bijela Voda logo BH Telecom