ISU OK BiH logo

Takmičenje u umjetničkom klizanju Sarajevo Open 2015

frkSavez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine organizuje međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2015", koje će se održati od 20. do 22. februara ove godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) i na taj način daje svoj puni doprinos obilježavanju 31. godišnice održavanja Zimskih Olimpijskih Igara u Sarajevu '84.

Ovo takmičenje je najvišeg ranga na kome će najbolji dobiti bodove, a nalazi se u zvaničnom kalendaru Međunarodne klizačke unije (ISU), što je za Savez veliko priznanje i potvrda dobrog i profesionalnog rada. Dolazak u Sarajevo i učešće na ovom takmičenju potvrdilo je 135 takmičara iz 11 zemalja: Turska, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Italija, Finska, Kipar, Moldavija, Rumunija, Armenija i Bosna i Hercegovina, kao i 18 međunarodnih sudija. Našu zemlju predstavlja 8 klizačica.

U izuzetno teškoj financijskoj situaciji i bez adekvatne podrške, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine kroz ovo takmičenje pokušava vratiti dostojanstvo i olimpijski duh Sarajevu, a i promovisati umjetničko klizanje u Bosni i Hercegovini.

Kako je ovo rijetka prilika da Sarajlije, ali i ostali građani Bosne i Hercegovine, na djelu vide vrsne majstore umjetničkog klizanja, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine poziva sve građane da dođu u Zetru i svojim prisustvom daju doprinos ovom događaju, da uživaju i osjete svu ljepotu ovog divnog i interesantnog sporta. Ulaz u dvoranu Zetra je slobodan.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1