ISU OK BiH logo

Branković u Top 20 seniora Evrope

2015-01-25 18.57.28 resizedEdin Branković i Nihad Bašić, seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupili su od 23. do 25. januara ove godine na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Dordrechtu (Holandija).

Edin je u polufinalu na 1.500 m, u konkurenciji 46 najboljih brzoklizača iz 25 zemalja Evrope zauzeo izvaredno 17. mjesto, što ga je u ovoj disciplini svrstalo u Top 20 najboljih seniora Evrope. Ovaj plasman je ujedno i ulaznica za Evropsko prvenstvo sljedeće godine za dva naša brzoklizača.

Nihad je imao solidan nastup (36. mjesto na 1.000 m), klizao je u granicama svojih trenutnih mogućnosti, koje iz objektivnih razloga nisu na prošlogodišnjem nivou, a i pored toga imao je bolji rezultat od reprezentativaca iz okruženja.

U Savezu klizačkih sportova Bosne i Hercegovine su zadovoljni nastupom naših reprezentativaca u Holandiji kao i podrškom koju su dobili od MCP Bosne i Hercegovine, Fed.ministarstva za kulturu i sport i Kantona Sarajevo za ovo takmičenje, a posebno smo ponosni na njihovo dostojanstveno predstavljanje svoje zemlje u Evropi.

U nastavku sezone, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine planirao je da Branković i Bašić nastupe na Svjetskom prevenstvu koje se održava u martu ove godine u Moskvi.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1