ISU OK BiH logo

Branković 18. na Svjetskom kupu u Seulu

brankovic kanadaEdin Branković, seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupio je na Svjetskom kupu koji je održan od 19. do 21. decembra u Seoulu (Južna Koreja). U polufinalu na 3000 m, u konkurenciji 37 najboljih brzoklizača svijeta iz 24 zemlje, Edin je zauzeo izvaredno 18. mjesto, što ga u ovoj disciplini svrstava u Top 20 najboljih seniora svijeta. Iako je naš reprezentativac tri kruga prije kraja vodio utrku, nažalost nije uspio održati brzinu i ući u finale. Pored ovog izvarednog nastupa, Edin je i na 1500 m ispunio naša očekivanja.

Uz punu podršku Saveza klizačkih sportova i OK BiH, Edin nastavlja rad na Programu prvih Evropskih igara u Baku (Azerbejdžan) kao i intenzivne pripreme za nastup na Balkanskom, Evropskom i Svjetskom prvenstvu koji se održavaju početkom iduće godine.

U Savezu vjerujemo da će naš reprezentativac i u nastavku sezone na navedenim takmičenjima, kao i mnogo puta do sada, imati dobar nastup i dostojanstveno predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1