ISU OK BiH logo

Edin Branković otputovao na takmičenje u Baku

edin brankovicEdin Branković, reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), uz punu podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, otputovao je u Baku (Azerbejdžan)

Na poziv tamošnje Akademije Edin učestvuje u "Post Graduate Programu prvih Evropskih igara - Baku 2015", što je veliko priznanje, kako za našeg reprezentativca, tako i za bh. klizanje, saopštio je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Pored obaveza u navedenom programu, Edin se intezivno priprema za nastup na svjetskom kupu u brzom klizanju koji se održava od 19. do 21. decembra u Seulu (Južna Koreja), a nakon toga očekuju ga nastupi na Balkanskom i Evropskom prvenstvu u januaru i Svjetskom u martu 2015. godine. Ova međunarodna takmičenja pomogli su Kanton Sarajevo i BH Telecom.

U Savezu klizačkih sportova očekuju da naš najbolji brzoklizač ima dobar nastup i da, kao i do sada, sa ponosom predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1