Tarik Omeragić ispunio normu za SP

tarik omeragic-22Tarik Omeragić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), uz punu podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 28. do 30. novembra ove godine u Grazu (Austrija) na međunarodnom takmičenju Danubia Series - Austrian Open.

U jakoj kokurenciji (130 brzoklizača iz 12 zemalja Evrope), naš reprezentativac imao je dobar nastup i ostvario je zadanu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Saveza, tako da je obezbijedio nastup na Svjetskom juniorskom šampionatu koji se održava krajem februara iduće godine u Osaki (Japan), što je za Tarika i bh. klizanje od izuzetnog značaja.

Nakon osvojene zlatne medalje na nedavno održanom međunarodnom takmičenju u Zagrebu i ovog dobrog nastupa u Gracu, u Savezu vjeruju da će Tarik, čiji je talent neosporan, uz adekvatne pripreme i neophodnu pomoć nadležnih ostvariti na Svjetskom šampionatu u Japanu dobar rezultat i osvojiti nove bodove što bi mu omogućilo napredak na svjetskoj rang listi i približilo ga najboljim brzoklizačima svijeta.