ISU OK BiH logo

Edin Branković uspješno odbranio magistarski rad

mr brankovicU ponedjeljak, 21.07.2014. na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, seniorski bh. reprezentativac Edin Branković je uspješno odbranio svoj magistarski rad na temu „Uticaj eksperimantalnog programa u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja na razvoj motivacije učenika osmog razreda osnovne škole“.

Ovaj svestrani mladi čovjek koji je, između ostalog, bh. rekorder u brzom klizanju, učenik generacije u osnovnoj i srednjoj školi, dobitnik nagrade za Fair-Play na izboru sportiste godine 2012., kao i Mladi ambasador Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, uspio da uz iscrpljujuće treninge i šampionske nastupe, u rekordnom roku završi magistarske studije.

Pred mnogobrojnom publikom, što je rijetkost na ovakvim događajima, Edin je predstavio rezultate svog istraživanja. Komisija je pohvalila obimnost i primjenjivost njegovog rada, kao i pokazanu upornost. Rad predstavlja originalan doprinos u istraživanju motivacije. Osnovna karakteristika i značajnost rada je potvrda istraživanja da je u nastavnom procesu neophodan cjeloviti pristup učeniku koji podrazumjeva duhovnost i multidisiplinarnost da bi se potakla istinska unutrašnja motiviranost.

Desetka kojom je rad ocijenjen je još jedno zlato u njegovoj velikoj kolekciji, ali i prava ocjena za Edina kao čovjeka, sportistu, humanistu i akademskog građanina naše zemlje.

Više detalja o Edinu možete naći na: http://www.edinbrankovic.info/about/ 

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1