ISU OK BiH logo

Osvojili tri zlata i tri srebra

reprepReprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze ovog vikenda (1. i 2. marta) učestvovali su na balkanskim igrama u Celju (Slovenija) i osvojili tri zlatne i tri srebrene medalje.

Članica Klizačko-koturaljskog kluba "Bosna" Samra Selimbegović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki B, dok je član klizačkog kluba "The One" Edin Branković, također, osvojio zlato u seniorskoj konkurenciji, saopćeno je iz Klizačko-koturaljskog kluba (KKK) "Bosna".

U disciplini muške štafete prvi put je nastupila seniorska ekipa Bosne i Hercegovine u sastavu Edin Branković, Nihad Bašić, Ademir Babaić i Tarik Omeragić, i najboljim rezultatom izborila zlatnu medalju. 

Srebrene medalje u kategorijama juniori D, juniori B i juniori A, osvojili su Muhamed Zajimović, Tarik Omeragić i Ademir Babaić, članovi KKK "Bosna". 

Osim reprezentacije Bosne i Hercegovine, na balkanskim igrama učestvovali su klizači Slovenije, Hrvatske, Turske i Srbije. 

Boje Bosne i Hercegovine branili su i klizači Mak Krstić i Nihad Bašić, koji su popravili svoje lične rezultate. 

Takmičenje je bila odlična priprema za bh. reprezentativce koji već naredne sedmice putuju na svjetsko juniorsko prvenstvo u Erzurumu u Turskoj.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1