Određen tim za juniorsko Svjetsko prvenstvo

reprezentacijaNa osnovu ostvarenih rezultata u ovoj sezoni, a posebno na nedavno održanom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Savez klizačkih sportova BiH odredio je tim koja će nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju koji se održava od 7. do 9. marta ove godine u Erzurumu (Turska).

Boje naše države u pojedinačnoj muškoj konkurenciji brane reprezentativci Ademir Babaić, Tarik Omeragić i Asmir Selimbegović, a u štafeti pored ove trojice nastupiće i Mak Krstić. U ženskoj konkurenciji nastupaju Samra Selimbegović i Fatima Omerhodžić. Kao trener u Tursku sa reprezentativcima BiH putuje i rukovodilac Trenerske komisije Aleksandra Đanešić koja je ujedno i selektor bh. reprezentacije u brzom klizanju.

Prije ovog prvenstva, naši klizači će nastupiti i na Balkan Games koje će se održati u Celju od 28.02. do 02.03.2014. Na ovom takmičenju, naš tim će biti pojačan sa seniorskim reprezentativcem Nihadom Bašićem i mladom nadom Muhamedom Zajimovićem.

Na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Montrealu (Kanada) u martu ove godine, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati naš najiskusniji brzoklizač Edin Branković.

Očekujemo od naših takmičara dobre nastupe i da, kao i do sada, dostojanstveno i sa ponosom predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.