ISU OK BiH logo

Obrazovanje uz treninge

nihad tarik 2x2Nihad Bašić i Tarik Omeragić, reprezentativci BiH u brzom klizanju na kratke staze, nakon kondicionih priprema u Sarajevu, krajem sedmice odlaze u Budimpeštu gdje u trenažnom kampu nastavljaju pripreme na ledu koje organizuje Međunarodna klizačka unija (ISU) i Klizački savez Mađarske. U okviru kampa predviđeno je da naši reprezentativci pohađaju seminar za trenere. Ovaj seminar je prvi od tri predviđena, a nakon završetka ciklusa dobiće trenersku diplomu, što je od velikog značaja za ovaj sport i razvoj klizanja u BiH.

Nakon Budimpešte, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine je planirao da Bašića, Omeragića i još neke reprezentativce pošalje u kampove koji se organizuju u Italiji, Sloveniji i Turskoj kako bi dostigli što bolju formu i dostojno predstavljali BiH na niz značajnih međunarodnih takmičenja u ovoj klizačkoj sezoni.

Ove ljetnje pripreme veoma su važne za naše reprezentativce, a posebno su bitne za Bašića koji u novembru ove godine u Torinu (od 7. do 10.) i u Moskvi (14. do 17.) nastupa na kvalifikacijama za učešće na ZOI 2014 u Sočiju.

Omeragić, naš najmlađi reprezentativac, u ovoj godini nastupa na nekoliko međunarodnih takmičenja među kojima su Danubia serija, Juniorski Evropa Kup i Svjetsko juniorsko prvenstvo na kojima Savez očekuje nove medalje.

 

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1