ISU OK BiH logo

Arijana Tirak će trenirati u Austriji

arijana tirak 2x2Arijana Tirak, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju, početkom juna ove godine otpočela je sa kondicionim pripremama u Sarajevu. Iduće sedmice odlazi u Gmunden (Austrija) gdje će pod rukovodstvom svog trenera Ursule Kol nastaviti sa trenažnim pripremama na ledu sa akcentom na usavršavanju i poboljšanju tehničkih elemenata i koreografije neophodnih za njen uspješan nastup na ISU Junior Grand Prix takmičenjima koja se održavaju u septembru u Slovačkoj i u oktobru u Češkoj. Na pripremama u Austriji naša reprezentativka ostaje do kraja avgusta s tim što će u tom periodu boraviti jedan kraći period na kampu u Ljubljani koji organizuje Klizački savez Slovenije i Međunarodna klizačka unija (ISU).

Nakon povratka u Austriju na pripremama će joj se priključiti Amel Bureković, seniorski reprezentativac BiH i nacionalni sudija i naša mlada talentovana klizačica Zara Husedžinović.

Predviđeno je da njih dvoje nastupe na međunarodnom takmičenju koje će se održati krajem avgusta ove godine u Celju (Slovenija).

Arijana svake godine ima sve bolje rezultate, zato i ove godine Savez od nje očekuje da nastavi sa profesionalnim radom i nastupima, a trenutno je najvažnije da na Juniorskim Grand Prix u Slovačkoj i Češkoj osvoji dovoljan broj tehničkih bodova koji se traže kako bi u narednom periodu osigurala nastupe i na Svjetskim juniorskim i seniorskim prvenstvima u umjetničkom klizanju.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1