Omeragić i Krstić na pripremama

reprepReprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić i Mak Krstić, uz punu podršku Saveza klizačkih sportova BiH, otputovali su na pripreme u Budimpeštu (Mađarska). Kamp se održava u organizaciji Klizačkog saveza Mađarske i pod pokroviteljstvom Međunarodne klizačke unije (ISU), a traje od 4. do 14. januara ove godine i na njemu učestvuju najbolji brzoklizači Evrope koji se pripremaju za nastupe na najjačim međunarodnim takmičenjima. Kampom rukovodi poznati mađarski trener Darazs Istvan.

Nakon kampa, Mak Krstić nastavlja put za Poljsku, gdje će u gradu Sanok od 15. do 17. januara nastupiti na međunarodnom takmičenju iz Danubia serije.
Tarik Omeragić nakom Budimpešte nastavlja sa trenizima u Sarajevu do odlaska na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati od 24. do 26. januara ove godine u Sofiji (Bugarska). Sa Tarikom na ovom prvenstvu nastupiće i Samra Selimbegović i Mak Krstić.

Uprkos svim problemima sa kojima se susreće Savez klizačkih sportova BiH, našim reprezentativcima omogućili smo solidne pripreme kako bi što spremniji nastupili na Svjetskom prvenstvu i ravnopravno se takmičili sa najboljim brzoklizačima svijeta.