Bh. brzoklizači nastupili na juniorskom SP u Sofiji

sofia bkNa Svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju (short track), koje je održano od 29. do 31. januara ove godine u Sofiji - Bugarska, nastupili su i reprezentativci BiH Samra Selmibegović, Tarik Omeragić i Mak Krstić. 

U konkurenciji 213 najboljih juniora i juniorki iz 40 zemalja svijeta, naši reprezentativci imali su solidan nastup. Samra Selimbegović najbolji rezultat imala je na 500 m i plasirala se na 51. mjesto. Tarik Omeragić je na 1.000 metara zauzeo 58. mjesto, te u ovoj trci popravio svoj najbolji lični rezultat, dok je Mak Krstić na 1.500 m zauzeo 70. mjesto.

S obzirom na uslove i podršku koje naši reprezentativci imaju u BiH, Savez je zadovoljan njihovim nastupom jer su oni, bez obzira na sve, i ovaj put sa ponosom i dostojanstveno predstavljali Bosnu i Hercegovinu.

U nastavku klizačke sezone, naši reprezentativci nastupiće na nekoliko međunarodnih takmičenja u Madžarskoj, Italiji i Njemačkoj, a najznačajniji nastup će biti u finalu takmičenja Alpe Adria Trophy, koje će se održati u martu ove godine u Celju - Slovenija.