ISU OK BiH logo

Branković otputovao u Seoul

Edin BEdin Branković, seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), uz punu podršku Saveza klizačkih sportova BiH i svog kluba, otputovao je u Seoul (J. Koreja), gdje će od 11. do 13. marta nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Branković će prije Svjetskog prvenstva nastupiti od 1. do 6. marta u Kini na takmičenju Shanghai Trophy. Savez klizačkih sportova BiH dobio je zvanični poziv od Međunarodne klizačke unije (ISU) i Klizačkog saveza Kine da naš reprezentativac učestvuje na ovom međunarodnom takmičenju na kome će nastupiti samo najbolji brzoklizači svijeta, koji su ostvarili najbolje rezultate (Top 24) na prva četiri održana Svjetska kupa. U isto vrijeme u Shangaiu se održava i takmičenje u sinhronom klizanju, sto je jedinstven događaj u organizaciji ISU.

Nakon Shanghaia, Edin nastavlja put za Seoul, gdje će na Svjetskom prvenstvu pokušati ostvariti dobar rezultat koji bi mu na kraju klizačke sezone omogućio  da zadrži visok plasman na rang listi najboljih brzoklizača svijeta.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1