Excellence Academy Bosnia and Herzegovina

IOCInternational Olympic Committee (MOK) podržao je "Excellence Academy Bosnia and Herzegovina" kao jedan od dva najznačajnija projekta u svijetu u 2016. godini pod sloganom "Sports and Development" čiji je izvršni direktor (CEO) Edin Branković, mladi ambasador OKBiH i reprezentativac BiH u brzom klizanju. Akademija je podržana i od strane Olimpijskog komiteta BiH. Ovo je značajno priznanje i za Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine čiji je Edin najiistaknutiji član i reprezentativac.

Akademija će biti održana od 9. do 11. maja 2016. u Sarajevu. Fokus će biti na tri osnovne potrebe mladih u bh. društvu, koje se realizuju u radionicama po aktuelnim međunarodnim kurikulumima:

- Nadilaženje etničkih identiteta kroz fokus na edukaciju i upoznavanje sa zajedničkim projektima koji doprinose razvoju društva;

- Uloga "Budi primjer u društvu";

- Izgradnja i učenje osnovnih praktičnih modela menadžmenta kroz razvoj talenata i životnih sposobnosti.

Pored navedenog, jedan od ciljeva Akademije je i da okupi motivisane i talentovane studente iz cjele BiH, zato i ne čudi što su dosadašnji partneri i podrška ove unikatne Akademije univerziteti u Banjaluci, Zenici, Tuzli, Bjeljini, portal Stipendije.ba, hotel Central Sarajevo, Hotel Evropa Sarajevo, Vildan Tours i drugi.