Edin Branković na pripremama u Kanadi

150621030.1 mnSavez klizačkih sportova Bosne i HercegovineSeniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, od 20.08. ove godine nalazi se na pripremama u Kalgariju (Kanada). Svakodnevno trenira, prema posebnom programu, sa najboljim trenerima Međunarodne klizačke unije (ISU) Joffrey Lorocgue i Peter Gyselom. Trenizi su izuzetno jakog intenziteta na ledu, a imaju za cilj da forma našeg reprezentativca bude tempirana za takmičenja u septembru 2017., koja će biti kvalifikaciona za odlazak na ZOI, koje se u februaru 2018. održavaju u Pyeongchangu (Južna Koreja).

U sklopu priprema za nastupe  na Svjetskim kupovima u Kanadi i SAD, Edin će narednog vikenda, od 7. do 9. nastupiti na  međunarodnom takmičenju "Intercontinental Short Track Invitational", a od 14. do 16. oktobra na "Western Elite Circuit". Oba ova takmičenja su pozivnog karaktera, a za našeg reprezentativca su ujedno i pripremna za nastup na Svjetskom kupu u Kalgariju od 4. do 6. novembra i Salt Lake Citiju od 11. do 13. novembra.

Očekujemo dobar nastup Edina Brankovića, osvajanje novih bodova, a samim tim i pomak na rang listi najboljih brzoklizača svijeta.