Alpe Adria Trophy - Beograd

bg201612Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, imali su izvaredan nastup na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy koje je 10. i 11. ovog mjeseca održano u Beogradu. Oni su u Beogradu ispunili zadanu normu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza i na taj način su obezbijedili nastup u Juniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 27. do 29. januara 2017. godine u Innsbrucku (Austria).

Pored norme, naši reprezentativci su u konkurenciji 88 takmičara iz 6 zemalja (Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH), osvojili 2 zlatne, 1 srebrenu i 2 bronzane medalje. Tarik Omeragić je osvojio zlatnu medalju, Samra Selimbegović i Mak Krstic osvojili su po bronzanu medalju. Na ovom međunarodnom takmičenju nastupili su i Nihad Bašić, seniorski reprezentativac BiH, koji je zauzeo 4. mjesto, dok je najmlađi učesnik, Illan Krstić, osvojio 8. mjesto.

Naši takmičari nastupili su i u mix ženskoj i muškoj štafeti. Samra Selimbegović sa reprezentativkama Hrvatske osvojila je zlatnu medalju, a Tarik Omeragić i Mak Krstić, također sa Hrvatskom reprezentacijom osvojili su srebrenu medalju.

Ovi rezultati u Beogradu predstavljaju pravi podvig, kada se zna da naši brzoklizači nemaju ni minimum uslova za rad i i napredak u BiH.