ISU OK BiH logo

Juniori nastupili na SP

IMG 0098Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, Mak Krstić i Samra Selimbegović, nastupili su ovog vikenda na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Innsbrucku (Austrija).

U konkurenciji 95 takmičara i 68 takmičarki, najboljih juniora svijeta, od naših reprezentativaca, iako su imali solidan nastup, niko nije uspio ući u polufinale ovog takmičenja.

Tarik Omeragić, u trkama na 500 i 1500 m isklizao je lične rekorde i na kraju od 95 najboljih juniora svijeta zauzeo je 55 mjesto (na 500 m). I Mak Krstić, u istoj konkurenciji na 500 i 1000 m, postavio je lični rekord. Samra Selimbegović klizala je u granicama svojih trenutnih mogućnosti.

S obzirom na uslove u kojima treniraju, zadovoljni smo nastupom naših reprezentativaca u Innsbrucku. Osvojili su nove bodove, napravili pomak na rang listi najboljih juniora svijeta i postavili nove lične rekorde, kako su i obećali prije odlaska.

Savez ponovo ističe da naši reprezentativci u BiH nemaju ni minimum uslova i podrške za treninge i nastupe, dok njihova konkurencija ima sve (maksimalnu podršku svojih država, ledenu plohu tokom cjele godine itd).

{gallery}innsbruck{/gallery}

 

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1

 

 

 

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/ksbihba/public_html/images/gallery/innsbruck
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/innsbruck