ISU OK BiH logo

Branković počeo pripreme za svjetske kupove

150621030.1 mnSeniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković, zbog nedostatka uslova za pripreme u Bosni i Hercegovini, uz punu podršku Saveza klizačkih sportova BiH i OK BiH, otputovao je po drugi put u Hasselt (Belgija), gdje će trenirati sa trenerom Pieter Guselom i reprezentacijom Belgije do odlaska i nastupa na svjetskim kupovima.
Naime, Edin će nastupiti na četiri svjetska kupa i to: od 28. septembra do 1.oktobra u Budimpešti (Mađarska); od 5. do 8. oktobra  u Dordrechtu (Holandija); od 9. do 12. novembra Shanghai  (Kina) i od 16. do 19. novembra ove godine u Seoulu (Južna Koreja). Ovi svjetski kupovi su za Edina ujedno i kvalifikacioni za odlazak u Pyeong Chang (Juzna Koreja) na ZOI 2018. 
U ovom mjesecu, tokom kratkog boravka u BiH, a u pauzi izmedu dvije klizačke sezone, Edin je imao niz aktivnosti u ulozi mladog ambasadora MOK i osnivača Akademije izvrsnosti kojoj je cilj motivacija i prepoznavanje talenata kod mladih. U sklopu toga, Edin je predstavio naučni rad, u koautorstvu sa prof. dr. Murizom Hadžikadunićem, "Efekti eksperimentalnog programa u nastavi na shvatanje kompetencije", u Budvi na međunarodnoj konferenciji "Sport Performance". Također, naš reprezentativac je, zajedno sa bokserom Damirom Beljom, održao predavanje na temu "Motivacija i Zdravlje" na Sveučilistu u Mostaru na poziv i u organizaciji udruge studenata HSSA Fakulteta zdrastvenih studija u sklopu projekta "Dani zdravlja". 
Nadamo se da će Edin do kraja uspješno odraditi zacrtani plan priprema u Hasseltu i biti spreman da u konkurenciji najboljih brzoklizača svijeta izbori plasman koji ce mu omogućiti nastup na ZOI 2018.  

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1