Pripreme reprezentativaca

zara husedzinovicJuniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetnickom klizanju, Zara Husedžinović, zbog nedostatka uslova za treniranje u BiH, uz pomoć Saveza klizačkih sportova BiH, putuje u nedelju 23. ovog mjeseca na pripreme u Celje (Slovenija), gdje će u kampu koji organizuje Klizački savez Slovenije uz pomoć Međunarodne klizačke unije (ISU), trenirati sa najboljim svjetskim trenerima.

Odmah nakon završetka kampa za umjetničko klizanje, nastavljaju se pripreme najboljih regionalnih brzoklizača , također u Celju. Savez klizačkih sportova BiH, podržao je i naše najbolje brzoklizače i za učešće u ovom kampu prijavio je sljedeće takmičare: Bašić Nihada, Selimbegović Samru, Zajimović Muhameda i Sumejju, Garić Jelenu i Mašu, Raščić Ermina i Berinu, Krstić Maka i Ilana te Bennett Pierea.

Boravak i trenizi sa najboljim svjetskim trenerima iz umjetničkog i brzog klizanja, za naše reprezentativce je veoma bitan, jer ih u nastavku klizačke sezone očekuje niz značajnih međunarodnih takmičenja koje se nalaze u kalendaru Medunarodne klizačke unije (ISU).