Odličan nastup reprezentativaca BiH u Beogradu

IMG 0259493890844b3228bc980c6e5d1334 VReprezentativci Bosne i Hrcegovine u brzom klizanju, Tarik Omeragic, Mak i Ilan Krstić, nastupili su 9. i 10. ovog mjeseca na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Beogradu.

U konkurenciji 112 brzoklizača iz 7 zemalja (Turska, Bugarska, Hrvatska, Česka, Slovenija, BiH i Srbija), naši takmičari imali su izvanredan nastup. Mak Krstić, u ukupnom plasmanu, zauzeo je 2. mjesto i osvojio srebrenu medalju. Pored toga, Mak je ispunio normu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH, i na taj način obezbijedio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će se početkom iduće godine održati u Poljskoj.

Tarik Omeragić osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju. Napominjemo da je Tarik ranije ispunio normu za nastupe na Evropskom i Svjetskom prvenstvu. Ilan Krstić, naš najmlađi takmičar u ukupnom plasmanu zauzeo je 6. mjesto, što je također dobar rezultat.

Savez klizačkih sportova BiH zadovoljan je nastupom i ostvarenim rezultatima naših reprezentativaca u Beogradu, a posebno smo ponosni na njihovo predstavljanje naže zemlje u regionu.