ISU OK BiH logo

Alpe Adria Trophy 2018 - Sarajevo

Proteklog vikenda u dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra održano je međunarodno takmičenje u brzom klizanju na kratke staze Alpe Adria Tropy. Ovo je ujedno bilo i tesno takmičenje za Eyof 2019, na kome je učestovalo 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.Boje naše zemlje branili su brzoklizači klizačkog kluba Bosna, koji su osvojili 8 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i 3 u štafetnim utrkama.

Asja Zajimoviću F kategoriji bila je četvrta, a u kategoriji D Ermin Rašćić osvojio je srebrenu a Ilan Krstić bronzanu medalju. U kategoriji C Sumeja Zajimović osvojila je bronzu, Pierre Bennet srebrenu medalju a Muhamed Zajimović u kategoriji B bio je četvrti. U A kategoriji Mak Krstić osvojio je zlatnu medalju, dok je Hana Hasanefendić bila srebrena.

U seniorskoj konkurenciji Samra Selimbegović je osvojila bronzanu medalju a Tarik Omeragić osvojio je srebrenu medalju i tom prilikom popravio je lične rekorde na 500 i 1000 m za 3 sekunde, što je dobar znak da spremno dočekuje svoj prvi nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju  koji se održava polovinom marta u Kanadi. I Mak Krstić,također u martu nastupa u Poljskoj ali na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

 Savez klizačkih sportova BiH, zadovoljan je sa nastupom naših predstavnika na Alpe Adria Tropy, kao i organizacijom samog takmičenja.

IMG 4254   IMG 4255

IMG 4256   IMG 4257

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1