Alpe Adria Trophy 2018 Celje

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, članovi klizačkog kluba "Bosna", Samra Selimbegović, Mak i Illan Krstić, Pierre Bennett i Ermin Raščić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupili su od 31.03. do 01.04. na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Celju (Slovenija).

U konkurenciji 130 brzoklizača iz 7 zemalja, naši takmičari imali su solidan nastup. Samra Selimbegović, zauzela je 4. mjesto, Mak Krstić bio je peti, a Pierre Bennett šesti. Najmladi predstavnici BiH, Ermin Raščić je bio 12., dok je Illan Krstić, zauzeo je 13. mjesto.

Na osnovu osvojenih bodova sa četiri posljednja takmičenja iz serije Alpe Adria, u ukupnom plasmanu, Mak Krstić je osvojio prvo mjesto, Tarik Omeragić zauzeo je drugo mjesto, Samra Selimbegović i Hana Hasanefendić osvojile su četvrto mjesto, dok je Illan Krstić bio 5., a Ermin Raščić i Mehmed Zajimović, zauzeli su 8. mjesto. Sumeja Zajimović u ukupnom plasmanu je na 11.mjestu.

U Savezu klizačkih sportova BiH su zadovoljni nastupom i rezultatima naših predstavnika na sva 4 takmičenja iz serije Alpe Adria Trophy, a posebno smo ponosni na njihovo dostojanstveno predstavljanje naše zemlje u svijetu.

IMG 0795