ISU OK BiH logo

Održana skupština SKSBiH

U petak, 25.05.2018. u Olimpijskom kompleksu "Zetra" održana je redovna Skupština Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Na Skupštini su razmatrani izvještaji za sezonu 2017/2018, kao i planovi za sljedeću sezonu.
Dosadašnje aktivnosti su bile uspješne, a verifikovan je i usvojen plan nastupa naših reprezentativaca za sezonu 2018/2019.
 
Zaključeno je da je protekla sezona bila značajna jer su domaća takmičenja planirana za 2018 godinu ujedno i test takmičenja za EYOF 2019 (Evropski olimpijski omladinski festival). U sljedećoj sezoni je planirano održavanja takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju kao dio EYOF 2019. Nažalost, saradnja sa predstavnicima EYOF d.o.o. je i dalje neadekvatna.
 
I ove godine, uprkos problemima i nedostatku podrške, svi planovi su uspješno ispunjeni. Uprkos nepredviđenim problemima i ambicioznom planu, ostvareni su nastupili na svim planiram međunarodnim takmičenjima i ostvareni zavidni rezultati.
 
Akcenat u narednoj sezoni će biti na poboljšanju organizacionih sposobnosti Saveza za održavanje značajnijih međunarodnih takmičenja u našoj zemlji. Uloženo je mnogo u nove sudije i trenere u umjetničkom i brzom klizanju, a kompetirana je i tehnička oprema za održavanje takmičenja i suđenje po najnovijim pravilima krovne organizacije.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo