ISU OK BiH logo

Drugi dan foruma “Olimpizam u akciji”

Screen Shot 2018 10 07 at 1.12.48 PM

Drugog dana foruma "Olimpizam u akciji", Edin Branković, M.Sc., reprezentativac BiH u brzom klizanju  i osnivač Akademije Izvrsnosti Bosne i Hercegovine prisustvovao je panelu koji je predvodila Mariana Behr (predstavnica projekta Obrazovanje za Rio 2016, Brazil), zatim penelisti Vita Balsyte, (directorica olimpijske edukacije, OK Litvanije, Litvanija), David Blough (Izvršni director, PLAY International, Franuska), Miki Matheson (članica obrazovnog komiteta, International Paralympic Committee & Projekt menadžer, Nippon Foundation Paralympic Support Center, Japan) i Alexander Schischlik (predsjednik odjela za mlade i sport, UNESCO).

U poslije podnevnom dijelu programa svi učesnici foruma prisustvovali su razgovoru sa Olimpijskim timom izbjeglica za Olimpijske igre (Rio 2016), predstavljanju projekata povezivanju društvenih zajednica u evropskim zemljama, Ruandi i Afganistanu koz košarku, skate boarding i džudo.

U večernjim satima učesnici Foruma su zajedno sa učesnicima YOG 2018 i građanima Buenos Airesa prisustvovali svečanoj ceremoniji otvaranja Omladinskih olimpijskih igara na Plaza de la Republica. Prvi put u historiji modernih Olimpijskih igara ceremonija otvaranja se izvela na otvorenom.

Na kraju aktivnosti u Buenos Airesu, Edin će u sklopu programa YOG 2018 YCM (Youth Olympic Games 2018 Young Change-Maker)  prisustvovati razgovoru sa Muhammed Yunusom osvajačem Nobelove nagrade za mir (2006) i osnivačem Grameen Banke (Bangladeš).

Učešće Edina Brankovića kao osnivača Akademije Izvrsnosti BiH i kao reprezentativca BiH na Forumu je veliko priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) i Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine (SKS BiH) uz čiju podršku predstavlja Bosnu i Hercegovinu širom svijeta.

Preneseno sa: http://www.excellenceacademy.ba

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1