ISU OK BiH logo

Solidan nastup brzoklizača na Alpe Adria Trophy u Celju

Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy", koje je održano 30. i 31. marta u Celju (Slovenija), uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupilo je 8 brzoklizaca iz BiH, članovi K.K.K. "Bosna". Sa takmičarima u Celje putovao je i njihov trener Nihad Bašić, kao i tim lider Merisa Bašić.

U konkurenciji 160 brzoklizača iz 9 zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke, Luksemburga, Slovačke, Mađarske i BiH, naši predstavnici su u svim kategorijama imali solidan nastup.

Muhamed Zajimović i Mak Krstić, zauzeli su 7. mjesto. Ermin Raščić i Sumeja Zajimović bili su 8., dok je Asja Zajimović osvojila 9. mjesto. Alina Brezović je završila na 12. mjestu, Dalila Demerović je bila 14. i Illan Krstić 22.

Savez klizačkih sportova BiH zadovoljan je nastupom naših takmičara u Celju, kod kojih se, posebno nakon angažmana kvalitetnog trenera, osjeti vidan napredak, a obaranjem ličnih vremena (Raščić, Brezović, Asja Zajimović) pokazuje da smo na pravom putu i da se isplati ulagati u ovaj Olimpijski sport.

aac 2019

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo