ISU OK BiH logo

Akademija Izvrsnosti dio 125 godina uspješne historije MOK-a

Akademija Izvrsnosti Bosne i Hercegovine nastala je kao društveni projekat mladog ambasadora MOK-a Edina Brankovića, reprezentativca Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze, koji je za ovu ulogu izabran 2012 i 2014 za omladinske olimpijske igre u Innsbrucku i Nanjingu. 2018 je imenovan za ulogu Young Change-Maker MOK-a.

Akademija Izvrsnosti, osnovana 2016. god., ima za misiju osnaživanje mladih da prepoznaju svoje talente i vrijednosti kroz programe sporta, edukacije i kulture. Kroz različite aktivnosti Akademije na lokalnom nivou preko 200 učenika i studenata je prošlo sportske, edukativne i kulturne programe.

MOK je Akademiju izabrao za jedan od najboljih svjetskih projekata u 2016. i 2018. Edin je model Akademije predstavljao na svjetskim samitima MOK-a u Lozani, Buenos Airesu i Tokiju.

Značajno je priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i Akademiju Izvrsnosti da je Akademija dio uspješne historije MOK na 125. godišnjicu jedne od najpoznatijih i najuspješnijih organizacija na svijetu. Akademija Izvrsnosti predstavlja iskru vrijednosti olimpijskog duha 14. ZOI održanih u Sarajevu 2918. god.

{gallery}AI_Edin:::0:0{/gallery}

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1

 

 

 

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/ksbihba/public_html/images/gallery/AI_Edin
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/AI_Edin