ISU OK BiH logo

Alpe Adria Trophy u Zagrebu

aat zg19

Seniorski reprezentativci BiH u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić i Mak Krstić i potencijalni juniorski reprezentativci, Ermin Raščić i Illan Krstić, članovi KKK "Bosna", uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, pod rukovodstvom trenera Nihada Bašić, nastupili su od 11-13 ovog mjeseca na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Zagrebu.

U konkurenciji 150 takmičara iz 10 zemalja, Tarik Omeragić zauzeo je 4 mjesto, Mak Krstić 8., dok je Ermin Raščić bio 13. a Illan Krstić 14.

Tarik Omeragić je na 500 metara imao izvaredan nastup (44,4) i sa tim vremenom ispunio je normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH, te na taj način obezbijedio nastup na Evropskom prvenstvu u januaru 2020 u Debrecenu - Mađarska i na Svjetskom prvenstvu koji će se održati  u martu iduce godine u Seoulu - Južna Koreja. Tarik, uz podršku Saveza klizačkih sportova, nastavlja sa pripremama u Zagrebu, gdje će ostati do kraja decembra ove godine, kako bi se što bolje pripremio za nastup na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

S obzirom da je ovo sami početak klizačke sezone a poznato je, što smo u više navrata isticali, da ovaj Olimpijski sport nema nikakvu podršku nadležnih institucija u BiH za normalno treniranje i razvoj, u Savezu klizačkih sportova BiH su zadovoljni sa nastupom i rezultatom naših predstavnika u Zagrebu.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1