ISU OK BiH logo

Odličan nastup Omeragića na EP

IMG 952df95602c5edef423a69fa1e8e511a V

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupio je od 24. do 26. ovog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Debrecenu (Mađarska).

U konkurenciji 44 najbolja brzoklizača Evrope, naš reprezentativac imao je odličan nastup. Tarik je prvog dana Evropskog prvenstva na 1500 m ušao u polufinale, a drugog dana u ovoj diciplini, odličnom vožnjom u polufinalu, izborio je nastup u Finalu B u kome je osvojio 7. mjesto. U ukupnom plasmanu na 1500 m, zauzeo je 14. mjesto, što je do sada najbolji plasman za BiH u brzom klizanju na Evropskim i Svjetskim prvenstvima. Također, ovaj plasman našeg reprezentativca omogućio je Savezu klizačkih sportova BiH da naredne klizačke sezone na Evropskom prvenstvu ima dva svoja predstavnika.

I u drugim disciplinama (500 i 1000 m), Tarik je imao dobar nastup. Izdvajamo trku na 500 m u kojoj je dva puta popravljao lični rekord i na kraju je u toj trci zauzeo 22. mjesto.

Tarik Omeragić, za pripreme i nastup na ovom Evropskom prvenstvu, osim podrške Saveza klizačkih sportova BiH, nije imao nikakvu pomoć od nadležnih institucija BiH. I pored toga, naš reprezentativac uspio se dobro pripremiti i ostvariti značajan rezultat i u pravom svjetlu predstaviti ovaj lijepi Olimpijski sport i državu Bosnu i Hercegovinu u Mađarskoj.

 

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1