ISU OK BiH logo

Branković dobio poziv za gostovanje na OI

150621030.1 mnReprezentativac BiH u brzom klizanju na kratke staze, Edin Branković, dobio je direktan poziv od Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK), tj. predsjednika MOK Thomas Bacha da gostuje na Olimpijskim igrama 2018 u Pyeong Changu.

MOK je primjetio značaj uspjeha našeg reprezentativca i njegovo predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu, te način na koji promoviše obrazovanje mladih u BiH i svijetu kroz vrijednosti sporta i multikulturalnog društva.

Podsjećanja radi, Edin je uz nastupe za reprezentaciju BiH, 2012 i 2014. izabran za ulogu Mladog Ambasadora MOK. Nakon što je obrazovni projekat "Akademija izvrsnosti BiH" u 2016. godini izabran među najboljih šest svjetskih projekata, Edin je dobio titulu MOKa "Mladih koji čine promjenu" (Young Change Marker).

Poziv MOK je veliko priznanje Savezu klizačkih sportova BiH i Olimpijskom komitetu BiH uz čiju podršku Edin putuje u Koreju 15.02., gdje ostaje do završetka OI. U programu našeg reprezentativca je i susret sa predsjednikom MOKa.

Ovo izuzetno priznanje za Edina treba da bude postrek mladim sportašima BiH da se upornim radom i odricanjem sve može postići. Poziv MOK je ujedno i potvrda zajedničkog  i kvalitetnog rada Edina i Saveza klizačkih sportova BiH, kroz cjeli ovaj period u kojem je naš reprezentativac, gdje je god nastupio, dostojanstveno i sa ponosom predstavljao BiH u svijetu.

 


mcp     fmks     ks      LogoSector lat5   ZOILogo

1