Omeragić na pripremama u Belgiji

17 May 2021

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze, Tarik Omeragić, nakon kondicionih priprema u Sarajevu, od 1. maja ove godine, u sklopu međunarodne saradnje belgijske, hrvatske i bh. reprezentacije, nalazi se na zajedničkim pripremama u Hasseltu (Belgija). Pripreme ove tri reprezentacije vode treneri Ingmar Van Riel i Steven Peeters sa znatno većom satnicom na ledu, što sa dodatnim treninzima van leda doprinosi vrhunskom kvalitetu treninga.

Od 1. juna naš reprezentativac sa timovima Nizozemske, Francuske, Hrvatske, Belgije i Češke putuje na kamp u mjesto Font Romeu (Francuska), a od 15.6. do 15.7. Tarik će nastaviti sa treninzima u Zagrebu sa hrvatskim nacionalnim timom, jer u Belgiji u tom periodu neće biti leda. Nakon Zagreba ponovo se vraća na nastavak priprema u Hasselt.

Početkom septembra planirano je održavanje Kampa u Bormiu (Italija). Tu bi trebao biti vrhunac priprema gdje će, pored ranije nabrojanih država, biti i druge najjače reprezentacije Evrope. Nakon Italije, naš reprezentativac se vraća u Belgiju odakle će putovati na nastupe na svjetskim kupovima, koji se u oktobru i novembru ove godine održavaju u Kini, Japanu, Mađarskoj i Nizozemskoj. Ovi kupovi su ujedno i kvalifikacioni za nastup na ZOI 2022.

Pored Tarika, u kvalifikacijama za nastup na ZOI učestvuje i drugi naš reprezentativac, Edin Branković, koji se priprema prema svom planu i programu.

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine očekuje od naših reprezentativaca da se dobro pripreme, kako bi na 4 svjetska kupa imali uspješan nastup. Pravilo Međunarodne klizačke unije (ISU) je da 32 najbolje rangirana brzoklizača na navedenim svjetskim kupovima, učestvuju na ZOI.
 

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…