Aktivnosti Saveza u proteklom periodu

06 July 2020

U proteklih šest mjeseci Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine (SKSBIH) je intenzivno radio na uspostavljanju standarda u trenerskoj organizaciji prateći norme propisane od strane Međunarodne klizačke unije (ISU). U skladu sa tim normama, pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Fonda solidarnosti Međunarodnog Olimpijskog komiteta, bivši klizači i klizačice SKSBIH su imali priliku uzeti učešće u edukaciji i stručnom osposobljavanju kroz „Tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja“. Isti kurs otvorio je mogućnosti i bio pretpostavka stvaranju Programa edukacije i Pravilnika za sticanje dozvole za rad za trenere umjetničkog klizanja. Na osnovu podnesenih zahtjeva, sa početkom nove sezone u klizačkim sportovima, 01.07.2020 SKSBIH je izdao deset odobrenja za rad - licenci trenerima u BIH. Stvaranje vlastitog trenerskog kadra omogućit će uključivanje većeg broja novih klizača u ovaj sport koji će, zahvaljujući ovoj obuci, imati kvalitetnije uslove za trening. Proces licenciranja će definisati kriterije i uvesti red kada je u pitanju angažman stranih trenera na teritoriji Bosne i Hergegovine. Nakon uspješne obuke prvog sudijskog panela, ovo je najznačajniji doprinos razvoju klizačkog sporta u Bosni i Hercegovini.

Vođeni ciljem omasovljavanja klizanja i dizanjem nivoa njegove kvalitete, SKSBIH je definisao jedinstven program za izvođenje škola klizanja pod nazivom „Nauči i zavoli klizati“, koji pruža najbolji temelj za klizačku tehniku u umjetničkom klizanju, brzom klizanju i hokeju. Svi časovi, u nivoima podijeljenim u dvije grupe „Otkrijte, učite i igrajte se“ i „Postanite sportaš“ , će biti dobro strukturirani s naglaskom na pravilni razvoj vještina podučavanih u pozitivnom, zabavnom i društvenom okruženju kako bi polaznici zavoljeli ovaj sport i ostali u njemu.

lic intro

 

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…