Održan tehnički kurs za trenere

18 February 2020

DSC 0257

U periodu od 9.2.2020 do 16.2.2020 godine, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Saveza klizačkih sportova  Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, u Sarajevu je održan Tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja.

Priliku da steknu nova saznanja i iskustva, dobilo je 14 trenera. Glavni ekspert kursa bila je gospođa Ivane Jakupčević Marinković (renomirani stručnjak Međunarodne klizačke unije), a kako umjetničko klizanje predstavlja kompleksan sport, u edukaciji su učestvovali i eksperti u svojoj branši, Jelisaveta Kokic Ryjkin (GER), Katarina Grof Mitrović (SRB), Belinda Schoenberger (AUT) i Karlo Požgajčić (BIH).

Kursom je obuhvaćena edukacija trenera na ledu i van leda (balet, koreografija i kondiciono pripremanje), kao i poznavanje sudijskih pravila. Polaznici su u aktivnom radu proveli 84 radna sata, a iskorištena je prilika da neki od njih pohađaju sudijski seminar kao jedan od uslova za sticanje certifikata nacionalnog sudije.

Uz demo klizače koje su činili reprezentativci Hrvatske: Hana Cvijanović i Hana Kosić te Bosne i Hercegovine: Zara Husedžinović i Hena Uzunović, priliku da treniraju sa vrhunskim trenerima dobilo je dvadesetak mladih klizača iz bosanskohercegovačkih klubova.

Organizacija je dobila pohvale od gostujućih stručnjaka i učesnika, a Bosna i Hercegovina novu generaciju edukovanih trenera. U Savezu se nadamo da ćemo imati dovoljno podrške za nastavak izgradnje domaćih kapaciteta i ljudskih resursa.

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…