Aktivnosti SKSBiH u narednom periodu

03 February 2020

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, uz saradnju i podršku Fonda solidarnosti Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, Olimpijskog Komiteta BiH i Međunarodne klizačke unije, od 8. do 16. februara ove godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), organizuje nekoliko takmičenja, kurseva, seminara i drugih aktivnosti.

Centralni događaj je međunarodno takmičenje u brzom klizanju (short track) "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020", koje će se održati 8. i 9. februara, uz učešće 60 brzoklizača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i BIH.

U iste dane, nakon završetka međunarodnog takmičenja, biće održano Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju.

Od 9. do 16. februara na rasporedu je Tehnički kurs za trenere. Prijavljeno je 10 polaznika iz BiH i 2 iz Hrvatske. Kurs će voditi 5 predavača/eksperata iz umjetničkog klizanja, koji dolaze iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije. Na seminaru će učestvovati i reprezentativci BiH i Hrvatske, kao i jedan broj mlađih klizača.

U toku kursa za trenere, predstavnici Antidoping agencije BiH, održaće predavanje iz svoje nadležnosti svim učesnicima.

Pored svega navedenog, Savez klizačkih sportova BiH organizuje i sudijski seminar za 6 polaznika iz BiH. Obuku će držati službena lica Međunarodne klizačke unije. Učesnici seminara koji budu položili ispit za nacionalnog sudiju BiH, dobiće Certifikat.

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…