Zara Husedžinović, nastupila je na ISU Juniorskom Grad Prix-u

29 September 2019

Juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Zara Husedžinović, nastupila je na ISU Juniorskom Grad Prix, koje je održano od 25. do 28.09. ove godine u ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Na ovom izuzetno jakom takmičenju, nastupilo je 125 klizačica i klizača iz 36 zemalja svijeta.

U konkurenciji klizačica, naša reprezentativka, koja je bila najmlađa, a ovo joj je bio prvi nastup na ovom nivou. Pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, klizala je dobro, popravila lični rekord i zauzela 35. mjesto. Zlatnu medalju osvojila je Haein Lee iz Koreje, drugo i treće mjesto zauzele su ruske klizačice, Daria Usasheva i Anna Arolova.

Savez klizačkih sportova BiH zadovoljan je nastupom, rezultatom i evidentnim napretkom Zare Husedžinović. Da je naša reprezentativka imala podršku institucija države i jačih firmi, a uputili smo 90 dopisa za njene adekvatne pripreme. Na žalost niko nije reagovao na našu molbu niti pozitivno odgovorio.

Bez obzira na sve, naša reprezentativka, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i njenih roditelja, nastavlja pripreme i nadamo se da će u ovoj klizačkoj sezoni njen nesporni talenat doći do izražaja i da će osigurati nastup na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju.

IMG 4b499973f5c2a3eb4669803047c9ae3a V

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…