×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/ksbihba/public_html/images/gallery/AI_Edin
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/AI_Edin

Akademija Izvrsnosti dio 125 godina uspješne historije MOK-a

20 July 2019

Akademija Izvrsnosti Bosne i Hercegovine nastala je kao društveni projekat mladog ambasadora MOK-a Edina Brankovića, reprezentativca Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze, koji je za ovu ulogu izabran 2012 i 2014 za omladinske olimpijske igre u Innsbrucku i Nanjingu. 2018 je imenovan za ulogu Young Change-Maker MOK-a.

Akademija Izvrsnosti, osnovana 2016. god., ima za misiju osnaživanje mladih da prepoznaju svoje talente i vrijednosti kroz programe sporta, edukacije i kulture. Kroz različite aktivnosti Akademije na lokalnom nivou preko 200 učenika i studenata je prošlo sportske, edukativne i kulturne programe.

MOK je Akademiju izabrao za jedan od najboljih svjetskih projekata u 2016. i 2018. Edin je model Akademije predstavljao na svjetskim samitima MOK-a u Lozani, Buenos Airesu i Tokiju.

Značajno je priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i Akademiju Izvrsnosti da je Akademija dio uspješne historije MOK na 125. godišnjicu jedne od najpoznatijih i najuspješnijih organizacija na svijetu. Akademija Izvrsnosti predstavlja iskru vrijednosti olimpijskog duha 14. ZOI održanih u Sarajevu 2918. god.

{gallery}AI_Edin:::0:0{/gallery}

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…