"Olimpizam u akciji"

06 October 2018

20181004 171421 resized

Prvi dan svjetskog foruma “Olimpizam u akciji” okupio je preko 2.000 učesnika iz cijelog svijeta u Izložbenom i kongresnom centru u Buenos Airesu.

Edin Branković, M.Sc., je reprezentativac BiH u brzom klizanju i osnivač Akademije Izvrsnosti BiH na svjetskom forumu “Olimpizam u akciji”

Prvog dana foruma “Olimpizam u akciji” Edin Branković, M.Sc., reprezentativac BiH u brzom klizanju i osnivač Akademije Izvrsnosti Bosne i Hercegovine susreo se sa osmim generalnim sekretarom UN, sada predsjednikom MOK komisije za etiku, Ban Ki Moon-om prilikom njegove posjete Young Change-Maker (YCM) odjelu, a zatim je prisustvovao panelu “Prevencija zlostavljanja i uznemiravanja” koju je vodio princ Feisal Al Hussein s gostima predavačima Maria Bobenrieth (Izvršni direktor Women Win, Holandija), Colin Harris (Bivši fudbaler i akademik University of Brighton, Velika Britanija), Diane Huffman (Viši savjetnik OK Norveške i POK i svjetske konfederacije sportova, Norveška), Karen Leach (Advokat za zaštitu djece, Irska) i Morinari Watanabe (Predsjednik, IGF, Japan).

U poslijepodnevnim satima Edin je održao prezentaciju projekta “Akademija Izvrsnosti Bosne i Hercegovine” koju je MOK svrstao među najbolje projekte za mlade u 2016. i 2018. godini. Tokom boravka u odjelu određenom za YCM Edin je razgovarao sa mlađim novoizabranim YCM kolegama za YOG Buenos Aires 2018, zatim, zajedno sa kolegama je dočekao i razgovarao sa predstavnicima međunarodnih organizacija. Razgovarali su o načinima i mogućnostima razvoja projekata za mlade kroz različite međunarodne organizacije. Također, odjel YCM je posjetio i predsjednik MOK Thomas Bach koji je doprinio mnogo u podršci i razvoju YCM projekata.

Na kraju prvog dana, osnivač Akademije, Edin Branković je prisustvovao upriličenoj svečanoj ceremoniji dodijele nagrada: “Žene u sportu”, “Grantovi za sport i aktivne društvene zajednice”, “Nagrade MOK za životna trenerska djela”, “Certifikati za svjetski aktivne gradove”.

Učešće Edina Brankovića kao osnivača Akademije Izvrsnosti BiH i kao reprezentativca BiH na Forumu je veliko priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) i Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine (SKS BiH) uz čiju podršku predstavlja Bosnu i Hercegovinu širom svijeta.

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…