Pripreme takmičara za novu sezonu

07 June 2018

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom i umjetničkom klizanju otpočeli su sa kondicionim pripremama za klizačku sezonu 2018/2019. Uz punu podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, početkom jula nastavljaju pripreme van naše zemlje, u državama gdje je ledena ploha postavljena cijele godine. To je ujedno i početak intenzivnih priprema naših najboljih klizača pred značajne nastupe na evropskim i svjetskim prvenstvima i kupovima.

Neira Kiso, reprezentativka BiH, od 1. do 21.7. boraviće u kampu umjetničkog klizanja u Andori, gdje će obaviti završne pripreme za nastup na Junior Grand Prix koji se održava u avgustu u Linzu (Austrija). Hena Uzunović pripreme će obaviti u gradu Dnepropetrovsku (Ukrajina) i to, od 3. do 17.7. i od 5. do 25.8. sa Henom će raditi treneri Ekatarina Kostenko-Talan i Roman Talan.

Na regionalnom ISU kampu, koji se održava od 23.7. do 4.8. u Celju (Slovenija), pripremaće se Zara Husedzinović, koja će našu zemlju predstavljati u ovoj godini na nekoliko jakih međunarodnih takmičenja. Sa Zarom u Celju pripreme će obaviti i mlade nade bh. umjetničkog klizanja Edna Hamzić, Eva Sužnjević, Sara Mujčić i Maisa Hamzić. Pored trenera sa ISU licencom u kampu će raditi i naši treneri, Arijana Tirak i Nedim Štrbo, koji će u tom periodu pohađati i seminar za trenere. Nakon završetka kampa za umjetničko klizanje nastavljaju se pripreme najboljih brzoklizača iz regije, na kome će sudjelovati i klizači iz BiH Ermin Raščić, Muhamed i Sumeja Zajimović, Mak i Illan Krstić, Samra Selimbegović i Piere Benett.

Najmlađi seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju, Tarik Omeragić, nakon završetka kondicionih priprema na Bjelašnici, polovinom jula putuje na pripreme na ledu u Sofiju (Bugarska), gdje ostaje do polovine avgusta. Tarika u ovoj klizačkoj sezoni očekuju nastupi na svjetskim kupovima i na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Uprkos svim problemima sa kojima se susrećemo, Savez nastoji da našim reprezentativcima omogući solidne pripreme kako bi što spremniji dočekali nastupe na međunarodnim takmičenjima i bili ravnopravni sa najboljim takmičarima svijeta.

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…