×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/ksbihba/public_html/images/gallery/AI_Edin
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/ksbihba/public_html/images/gallery/galerija
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/ksbihba/public_html/images/gallery/innsbruck
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/AI_Edin
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/galerija
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/innsbruck

Novosti

Novosti iz Saveza: Pripreme i Regionalni tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja Sarajevo 2021

Klizaćki par Ekaterina Mitrofanova i Vladislav Kasinskij, odnedavno članovi Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i bh. reprezentativci, boravili su u Sarajevu, gdje su se pripremali za naredna takmičenja, zajedno sa ostatkom bh. reprezentacije. Mitrofanova i Kasinskij su bivši juniorski prvaci svijeta i od njih i u seniorskoj konkurenciji Savez očekuje dobre rezultate. Ovaj klizački par, posljednji dan boravka u BiH, imao je priliku da posjeti OKBiH, gdje ih je primio generalni sekretar Said Fazlagić i, tom prilikom, poželio im je uspješan nastavak klizačke karijere sa akcentom na kvalifikacije za nastup na ZOI 2022, te JGP u Slovačkoj. Mitrofanova i Kasnskij zahvalili su se OKBiH na ukazanom povjerenju i podršci pri sticanju bh. državljanstva.

klizanje1

U periodu od 18.06.2021 do 25.06.2021 godine, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Saveza klizačkih sportova  Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti, u Sarajevu će se održati Regionalni tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja Sarajevo 2021.

Priliku da steknu nova znanja i iskustva imat će mladi treneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kurs će biti vođen od strane stručnjaka Međunarodne klizačke unije (ISU), a njime je obuhvaćena edukacija trenera na ledu i van leda, sa posebnim osvrtom na poznavanje pravila i Anti-Doping procedura.

{2gallery}20210618_OK{/gallery}

Evropsko prvenstvo Gdanjsk

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković i Tarik Omeragić, nastupili su od 22. do 24. ovog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Gdanjsku (Poljska), u disciplinama 500m,1000m i 1500 m.

U konkurenciji 45 najboljih brzoklizača Evrope naši reprezentativci imali su solidan nastup.

Edin Branković je na 1500 m ušao u polufinale. U osmom krugu trke došlo je do kontakta Ukrajinca Handei Olaha koji je Edina tom prilikom odgurnuo. Sudije su suspendovale ukrajinskog reprezentativca, a za Edina su odlučili da ide u polufinale, jer je u trenutku kad je odgurnut bio na  poziciji koja vodi u polufinale, što je u skladu sa pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU). U polufinalu, Edin je sa vremenom 2:28.028 zauzeo 16. mjesto, što je odličan rezultat.

Na istoj distanci (1500 m) Tarik je također klizao dobro ali, na žalost, nije uspio izboriti polufinale, iako je njegovo vrijeme 2:22.104 bilo odlično, među boljim, sa kojim je za 2 sekunde popravio lični rezultat. Tarik je na kraju zauzeo 29. mjesto na toj distanci.

U trci na 500 m, Tarik je klizao u vremenu 43.871, a Edin 44.724, s tim što Edin nije nastupio u drugoj vožnji. Na 500 m, Tarik je zauzeo 38., a Edin 41. mjesto.

Na 1000 m, Tarik je sa vremenom 1:31.578 zauzeo 41. mjesto, ali je u ovoj disciplini također popravio lični rekord za 3 sekunde. Edin je sa vremenom 1:37.256 zauzeo 43. mjesto. 

U ukupnom plasmanu na ovom Evropskom prvenstvu, Edin je plasiran na 35., a Tarik na 38. mjesto.

S obzirom na ukupnu situaciju i nemogućnost adekvatnih priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, te činjenicu da nemamo ledenu plohu u Zetri po prvi put od 1999. godine, Tarik, koji nije mogao izaći iz BiH, trenirao na betonu u Sarajevu do odlaska u Poljsku, a Edin je uspio otići na pripreme jedan kraći period, što je nedovoljno za takmičenje na ovom nivou. U takvoj situaciji Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine je zadovoljan nastupom naših reprezentativaca. Nadamo se da će u nastavku klizačke sezone za sport, ukupna situacija biti bolja, tako da ćemo moći normalno trenirati, a samim tim će i rezultati biti sve bolji i bolji.

Generalni sekretar Saveza, održao je predavanje u OKBiH

U četvrtak, 1. 10. 2020, u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine (OKBiH), generalni sekretar Saveza, Vladimir Kezunović, održao je predavanje na temu EYOF 2019 Sarajevo/I. Sarajevo - Iskustva kako bi prenio iskustva i savjete vezano za organizaciju takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju u sklopu EYOF 2019. Generalni sekretar je u sklopu organizacije bio na poziciji Venue manager - Šef borilišta Skenderija.

Ovo predavanje je sastavni dio Naprednih kurseva menadžmenta u sportu koje organizuje OK BiH. Radi se o veoma obimnom edukativnom programu osmišljenom od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta namjenjenom edukaciji kadrova koji rade u sportskoj adminstraciji. Kurikulum kursa je osmišljen u saradnji sa više od 150 svijetskih priznatih naučnika i stručnjaka iz sportskog menadžmenta i obuhvata učenje o ključnim kompetencijama neophodnim za uspješno vođenje sportskih organizacija.

Program Naprednih kurseva menadžmenta u sportu pohađa 24 učesnika iz sportskih organizacija u BiH i trajat će do novembra mjeseca 2020. godine.

20201001 okbih

(Fotografija preuzeta sa web stranice Olimpijskog komiteta BiH)

Kontakt

  • Adresa: Alipašina bb
  • 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Fax: +387 33 276 135
  • Email: info@ksbih-ba
  • ID broj: 4200895980009
  • TRN: 1990490076189085
  • SPARKASSE BANK dd

ČLANSTVO

ISU Logo Landscape white     OK BIH logo white

POKROVITELJI - SPONZORI - PRIJATELJI SAVEZA

zoilogo 02 02            Bosnia and Herzegovina           Bosnia and Herzegovina            1          Micro logo

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…