Omeragić na pripremama u Belgiji

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze, Tarik Omeragić, nakon kondicionih priprema u Sarajevu, od 1. maja ove godine, u sklopu međunarodne saradnje belgijske, hrvatske i bh. reprezentacije, nalazi se na zajedničkim pripremama u Hasseltu (Belgija). Pripreme ove tri reprezentacije vode treneri Ingmar Van Riel i Steven Peeters sa znatno većom satnicom na ledu, što sa dodatnim treninzima van leda doprinosi vrhunskom kvalitetu treninga.

Od 1. juna naš reprezentativac sa timovima Nizozemske, Francuske, Hrvatske, Belgije i Češke putuje na kamp u mjesto Font Romeu (Francuska), a od 15. 6. do 15. 7. Tarik će nastaviti sa treninzima u Zagrebu sa hrvatskim nacionalnim timom, jer u Belgiji u tom periodu neće biti leda. Nakon Zagreba ponovo se vraća na nastavak priprema u Hasselt.

Početkom septembra planirano je održavanje Kampa u Bormiu (Italija). Tu bi trebao biti vrhunac priprema gdje će, pored ranije nabrojanih država, biti i druge najjače reprezentacije Evrope. Nakon Italije, naš reprezentativac se vraća u Belgiju odakle će putovati na nastupe na svjetskim kupovima, koji se u oktobru i novembru ove godine održavaju u Kini, Japanu, Mađarskoj i Nizozemskoj. Ovi kupovi su ujedno i kvalifikacioni za nastup na ZOI 2022.

Pored Tarika, u kvalifikacijama za nastup na ZOI učestvuje i drugi naš reprezentativac, Edin Branković, koji se priprema prema svom planu i programu.

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine očekuje od naših reprezentativaca da se dobro pripreme, kako bi na četiri svjetska kupa imali uspješan nastup. Pravilo Međunarodne klizačke unije (ISU) je da 32 najbolje rangirana brzoklizača na navedenim svjetskim kupovima, učestvuju na ZOI.

Podijeli na