Raščić i Krstić nastupli na “Alpe Adria Trophy”

20211017 ilan rascic

Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju “Alpe Adria Trophy”, koje je održano u Zagrebu 16. i 17. ovog mjeseca, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, u kategoriji Juniori B, nastupila su naša dva brzoklizača, Ermin Raščić i Illan Krstić.
U konkurenciji 82 takmičara iz 7 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Austrija, Slovačka, Mađarska i BiH), naši predstavnici imali su uspješan nastup.

U ukupnom plasmanu Ermin Raščić je zauzeo 4. mjesto, a Illan Krstić bio je peti. Obojica su popravili lične rekorde u svim disciplinama.

Ermin Raščić, je na 500 m imao izvaredan nastup (49,017s) i sa tim vremenom ispunio je normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, te se na taj način kvalifikovao za nastup na juniorskom Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u martu 2022. godine u Poljskoj.

Postavljeni cilj na ovom međunarodnom takmičenju smo ispunili, dobili smo novu nadu brzog klizanja u BiH, koji će našu zemlju u narednim godinama, nadamo se, sa uspjehom predstavljati u svijetu.

Podijeli na