Omeragić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Montrealu

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 8. do 10.04.2022. na Svjetskom prvenstvu u Montrealu (Kanada).

U konkurenciji 46 najboljih brzoklizača svijeta, naš reprezentativac je imao solidan nastup. U trkama na 1500m i 1000 m zauzeo je 30. mjesto, dok je na 500 m diskvalifikovan.

Iako rezultat našeg reprezentativca nije bio na nivou naših očekivanja, ipak smo zadovoljni njegovim nastupom u Montrealu, a posebno načinom sa kojim je predstavio BiH. Stalno ponavljamo da naši reprezentativci u oba olimpijska sporta (brzo i umjetničko klizanje) nemaju ni minimum uslova u Sarajevu za trenige i napredak, a posebno je neadekvatna podrška od nadležnih institucija u BiH. Mi smo jedina država i jedini olimpijski grad u svijetu koji nema ledenu plohu. Bez obzira na to, naši reprezentativci, uz ispunjenu normu, redovno učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima i svjetskim kupovima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u brzom i umjetničkom klizanju, kao i drugim međunarodnim takmičenjima gdje uvijek dostojanstveno i sa ponosom predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

Podijeli na