Omeragić solidan na Evropskom prvenstvu

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (Short Track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupio je Evropskom prvenstvu, koje je održano od 13. do 15. januara u Gdanjsku (Poljska).

Tarik je, u konkurenciji 44 najbolja brzoklizača Evrope, imao solidan nastup. Zbog niza nepredviđenih okolnosti na klizalištu, što se često dešava kod velikih brzina u brzom klizanju, naš reprezentativac, nažalost, nije uspio ući u završnicu takmičenja, tako da je na 1500 m zauzeo 25. mjesto, dok je u disciplinama 500 i 1000 m, imao nešto slabiji rezultat.

U nastavku klizačke sezone, Tarik će nastupiti na dva Svjetska kupa u brzom klizanju, i to, 3. februara u Dresdenu (Njemačka) i 10. februara u Dordrechtu (Nizozemska). Nakon navedenih svjetskih kupova, naš reprezentativac će 10. 03. 2023 nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Seolu (Koreja). Na ovim takmičenjima u Savezu klizačkih sportova BiH očekuju dobre nastupe, osvajanje novih bodova i pomak na rang listi najboljih brzoklizača svijeta.

Podijeli na