Raščić nastupio na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Ermin Raščić, pod rukovodstvom trenera Nihada Bašića, nastupio je na Svjetskom juniorskom prvenstvu od 4. do 6. marta u Gdanjsku (Poljska).

U konkurenciji najboljih svjetskih brzoklizača-juniora, kao jedan od najmlađih takmičara, imao je solidan nastup. Najbolji rezultat Raščić je ostvario u disciplini 500 m, gdje je zauzeo 48. mjesto i isklizao novi lični rekord, koji sada iznosi 48,397 sekundi.

Naš reprezentativac je, nakon ispunjene norme za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, u nedostatku uslova za pripreme u Sarajevu, jedan kraći period trenirao u Zagrebu, zahvaljujuci pomoci BH telekoma i Saveza,.

S obzirom na probleme sa kojima se ovaj olimpijski sport svakodnevno susreće u Sarajevu, i činjenicom da je ovo prvi nastup na Svjetskom prvenstvu za Raščića, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine zadovoljan je nastupom. Ermin je pokazao kontinuiran napredak i od njega u nastavku klizačke sezone možemo očekivati još bolje rezultate.

Podijeli na