Zara Husedžinović nastupila takmičenju Dragon Trophy & Tivoli Cup 2022

Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Zara Husedžinović, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, nastupila je na međunarodnom takmičenju Dragon Trophy & Tivoli Cup 2022, koje je održano, od 10. do 13. 2. 2022. u Ljubljani, Slovenija.

U konkurenciji takmičarki iz 14 zemalja, Zara je imala dobar nastup, no na ovom takmičenju rezultat je bio u drugom planu. Savez je imao za cilj da Zara nastupi u Ljubljani, kako bi se, nakon tri nezgodne povrede u zadnja 4 mjeseca, oslobodila neizbježnog psihičkog pritiska, što je sa dobrim nastupom u Sloveniji, na našu radost i uspjela. 

Zara Husedžinović predstavlja Bosnu i Hercegovinu u umjetničkom klizanju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), koji će se održati od 20. do 25.03.2022. u Vuokattiju, Finska. Za nastup na EYOF-u, uz podršku OK BiH i Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, Zara će se pripremati u Zagrebu, pod rukovodstvom svog trenera Karla Požgajčića, a prije odlaska u Finsku imaće još jedno kontrolno takmičenje u Novom Sadu.

Podijeli na