Održana redovna Skupština Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine

U ponedjeljak 20. 6. 2022. godine održana je Skupština Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu su se, pored redovnih tačaka: Izvještaj o radu UO Saveza, sa akcentom na nastupe i postignute rezultate reprezentativaca 2021. i prvo tromjesječje 2022., Finansijski izvještaj  2021/22, Plan rada za klizačku sezonu 2022/2023 za umjetničko i brzo klizanje, raspravljano i o posebnim okolnostima u kojima se nalazi klizački sport i uopšte sport u Bosni i Hercegovini.

Izražena je zabrinutost zbog nedostatka leda za treninge i takmičenja u Sarajevu i razmatrane su aktivnoti koje bi mogle popraviti nadevenu situaciju.

Ohrabruje činjenica da su na nedavno završenom izbornom Kongresu Međunarodne klizačke unije (ISU) na mjesto Predjsednika i u Council izabrani prijatelji Saveza i naše zemlje koji su već pokazali interes za status klizačkih dvorana i ledenih ploha koje su obnovljene ili kupljene sredstvima ISU i Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC), kao i ponudili svoju podršku u razvoju bh. klizanja.

Na ovogodišnjoj Skupštini usvojene su dopune Opštih pravila SKSBiH, a usvojen je i novi Etički kodeks za trenere u skladu sa najboljim primjerima iz razvijenijih ISU članica.

Podijeli na