Pripreme reprezentativnki za ISU Junior Grand Prix

Zara Husedžinović i Lana Galijašević, reprezentativke Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, u sklopu priprema za nastup na ISU Juniorskom Grand Prixu, koji će se ove godine održati u Češkoj i Poljskoj, već su obavile  prvi  dio priprema na kampu u Celju  (Slovenija), a pod rukovodstvom trenera iz Italije, France Bianconi i Luce Dematte. Polovinom ovog mjeseca, zbog nedostatka uslova za ozbiljnije pripreme u BiH, Zara i Lana, sa trenerom reprezentacije BiH, Karlom Požgajčićem, na poziv rukovodstva Klizačkog saveza Hrvatske, bez ikakve naknade nastavljaju drugi dio priprema u Zagrebu.

Iz Zagreba, Zara Husedžinović, sa svojim trenerom odlazi u Ostravu  (Češka Republika), gdje će od 31.08. do 03.09.2022. nastupiti na Juniorskom Grand Prixu (JGP), dok će Lana Galijašević, nastupiti na JGP od 28.09. do 01.10. 2022.u Gdanjsku (Poljska).

Savez klizačkih sportova BiH očekuje od naših reprezentativaca da se dobro pripreme kako bi Bosnu i Hercegovinu uspješno i dostojno predstavili u Češkoj i Poljskoj.

Podijeli na